Linguine behoort tot de lange pasta soort
100% Italiaans durum tarwe en zuiver en calcium arm bronwater uit de Monti Lattari-bron
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
De Linguine di Gragnano is een langwerpige vorm van pasta die doet denken aan spaghetti. Het onderscheidt zich door de dikte; met een doorsnede van 4mm is het dikker als spaghetti. Ook de vorm is verschillend; linguini heeft een elliptisch vorm in plaats van een ronde vorm. Niet te vergissen met de nog bredere fettuccini.
U kunt deze Linguine bereiden met radicchio, knoflook en Parmezaanse kaas. Bak er eventueel wat pancetta bij.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari gebergte.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.
Linguine di Gragnano weegt 500 gram en wordt transparant verpakt geleverd.