Witte zachte nougat met amandel- Torrone alla Mandora-De lekkerste nougat rechtstreeks uit Italië.
Amandel met tonen van vanille en honing
Lekker bij het dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 150 gram
Lees meer.
Deze zachte nougat is gemaakt van amandelen afkomstig uit Sicilië en heeft tonen van vanille. Heerlijk als tussendoortje bij de koffie of thee, of om te verwerken in desserts. En leuk om cadeau te doen.
Inhoud | 150 gram |
Ingrediënten | amandelen (60%), suiker, honing, eiwit, glucosestroop, vanille, natuurlijke aroma's |
Gebruik | bij thee, koffie of als dessert |
Siciliaanse nougat of torrone siciliano zoals de Sicilianen deze zoetigheid noemen, wordt volgens traditioneel recept gemaakt op Sicilië. Het is een product dat met name wordt gegeten tijdens kerst en andere heilige feesten in de winterdagen. Het is echter zo populair geworden dat de nougat gedurende het gehele jaar wordt verkocht. Nougat bestaat uit een mengsel van eiwit, honing en suiker gevuld met pistachenoten en/of amandelen en kan op smaak worden gebracht met gekonfijte sinaasappelschillen. Meestal wordt nougat in een rechthoekige vorm gesneden. Er bestaat harde en zachte nougat. De hardheid is afhankelijk van het deeg en naar gelang de nougat wordt gekookt (12 uur voor de harde versie, 2 uur voor de zachte versie).
Gemaakt volgens traditioneel Siciliaans recept
Heerlijk zacht en zoet tussendoortje
Ambachtelijk gemaakt
Geschenktip
Prachtig ook om kado te geven eventueel samen met andere Italiaanse dolci in een geschenkdoos.
Je kunt deze nougat na opening het beste bewaren in een luchtdichte trommel of voorraad pot.