Siciliaanse kappertjes, geconserveerd in zeezout
Pikant en friszuur van smaak
Lekker bij tonijn, salades, rijst, couscous, pasta met vis
Inhoud 200 gram
Lees meer.
Deze kappertjes in zout komen uit Sicilië, om precies te zijn van het eiland Salina. Hier zijn de kappertjes geuriger en voller van smaak dan elders. Kappertjes uit Sicilië zijn van zulke hoge kwaliteit vanwege de combinatie van zon, grond, zeewind en verschil in dag- en nachttemperatuur. Dit maakt dat ze wereldwijd door de beste restaurants worden gewaardeerd!
Inhoud | 200 gram |
Ingrediënten | kappertjes (50%), zout (50%) |
Gebruik | door salades en pastasaus, couscous, visgerechten, over filet American |
Kappertjes zijn (nog gesloten) bloemknoppen van de kappertjesplant (Capparis Spinosa). Een plant met elegante witte bloemblaadjes met roze en paarse meeldraden. De oogst loopt van mei tot augustus. Vanwege de hoge temperaturen, worden de knoppen erg vroeg in de ochtend geplukt. De knoppen worden met de hand geplukt, een delicate en arbeidsintensieve klus dus. De kappertjes worden geplukt wanneer ze nog niet volledig tot ontwikkeling zijn gekomen. Vooral de kleinere zijn erg gewild omdat ze een veel intensere smaak hebben. De vers geoogste kappertjes worden ingelegd in zeezout uit Trapani en zullen vervolgens 30 tot 45 dagen rijpen. Hierdoor drogen ze uit en krijgen ze hun typische kleur, geur en smaak. Naast de rijping zorgt het zout ook voor conservering. Fijne bijkomstigheid is dat kappertjes goed zijn voor de bloedvaten en een natuurlijke remedie zijn voor veel allergieën!
100% natuurproduct
erg gezond
Makkelijk te gebruiken
In de Italiaanse keuken worden gezouten kappertjes gebruikt om een extra bite te geven aan een gerecht. Kappertjes versterken een eenvoudige tomatensaus, en zijn bij uitstek geschikt bij visgerechten en klassiekers zoals caponata. En ze zijn perfect als dressing voor salades, pasta's. Vergeet de kappertjes voor gebruik niet te ontzouten.
RECEPT
Citroenpasta met garnalen en kappertjes (4 personen)
Benodigdheden:
- 250g pasta
- 300g grote garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gezouten kappertjes
- fijn geraspte citroenschil en sap van 1 citroen
- 200g verse spinazie
- 150ml room
- versgemalen peper en wat zout
Bereiding:
Kook de pasta. Laat de kappertjes 5 minuutjes in lauw water staan en spoel ze daarna goed af. Verwarm de olijfolie in een bakpan, voeg de garnalen en uitgelekte kappertjes toe, bak al roerende 2-3 minuten. Voeg daarna de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en spinazie toe. Zodra de spinazie begint te slinken, kan de room toegevoegd worden. Kook het geheel op een zacht vuurtje 1 tot 2 minuten, totdat de garnalen gaar zijn. Proef de saus en breng het op smaak met wat peper en naar gelang zout en meer citroensap. Doe tenslotte de gare pasta erbij, met nog een beetje pastawater. Bon appetito!
Kappertjes dienen altijd op een koele en donkere plaats bewaard te worden. Na opening is het aan te raden de kappertjes binnen enkele weken te gebruiken.
LET OP: NIEUWE VERPAKKING EN MEER INHOUD