Ambachtelijke chocolade van cacao, suiker en koffiebonen
Heerlijk zachte koffiesmaak
Lekker bij het dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Lees meer.
Ambachtelijke chocolade gemaakt van koffiebonen, cacao en suiker. Traditionele Modica chocolade met een heerlijk zachte koffiesmaak. Met de hand bereid.
Ingredienten | cacao (50%), suiker, koffiebonen |
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.