Extra vierge olijfolie Involvio Cerasuola IGP Sicilië -Biologisch
Involio-Cerasuola
Cultivars: Cerasuola 100%
Oogstperiode: Eerste tien dagen van oktober
Oogsttechniek: Met de hand en/of gefaciliteerd
Persing: Continue cyclus, twee fasen; koud <27°C
Karakter. Organoleptisch: Het heeft een medium-intensieve fruitigheid, geelgroene kleur, met hints van artisjok entypische rijpe tomaat van verscheidenheid.
Naar de smaak de bitterheid die kenmerkt de variëteit Cerasuola is genoeg
echter waarneembaar fruitige frisheid zorgt ervoor dat het goed op elkaar is afgestemd
en met een prettige vasthoudendheid.
In combinatie is het ideaal tot gerechten met sterke smaken, gebraad en gekookte groenten.
Over Casa Grazia
Casa Grazia is een familiebedrijf gevestigd op het zonovergoten eiland Sicilië, dat bekend staat om zijn eeuwenoude traditie van olijventeelt en de productie van hoogwaardige extra vierge olijfolie. Het bedrijf heeft diepe wortels in de Siciliaanse bodem en cultuur, met een passie voor duurzaamheid en eerbied voor de natuur.
In Gela, in het zonnige zuidoosten van Sicilië waar de provincies Caltanissetta en die van Ragusa samenkomen. Een plek waar de duinen van de zee, met het mediterrane struikgewas, de zeebries ontmoeten die zachtjes de olijfgaarden van Casa Grazia streelt. Een plek met unieke specifieke kenmerken op het gebied van biodiversiteit, flora, fauna en trekstromen van zeer zeldzame soorten.
De absolute hoofdrolspeler is de natuur die, rond het grootste zoutmeer aan de kust van Sicilië, ingevoegd in het op Bivière di Gela georiënteerde natuurreservaat, het ritme van de seizoenen markeert en een uniek microklimaat genereert waar de olijfgaarden het hele jaar door van genieten.