Guanciale is Italiaans spek van varkenswang, guancia is Italiaans voor wang. Het spek is gekruid met zout, zwarte of rode peper en drie maanden gerijpt. De smaak is sterker dan andere varkensproducten zoals pancetta en de textuur is delicater. ca.230 gram Lees meer.
Guanciale wordt verkregen uit de wang van het varken. Dit geeft de guanciale een delicatere en zachtere smaak dan spek. De droog gezouten varkenswang wordt eerst gemasseerd om de zoutopname te verbeteren. Daarna rijpt de guanciale zo’n 3 tot 4 maanden. Tijdens het rijpingsproces ontwikkelt de guanciale zijn karakteristieke smaak en zachte textuur. De guanciale is bedekt in kruiden. Dankzij zijn sterke smaak en zijn consistentie geeft de guanciale een unieke smaak aan veel gerechten. De guanciale wordt veel gebruikt bij het maken van pasta carbonara en pasta alla Amatriciana.
Guanciale Trancio is vacuümverpakt en wordt gekoeld verstuurd
Bereidingstip: De guanciale komt met een zwoerdje, deze verwijderen voor de bereiding