Deze traditioneel bereide dressing met als ingrediënten druivenmost en 10 jaar op verschillende houten vaten gerijpte wijnazijn, wordt vakkundig samengesteld.
Inhoud: 250 ml
Dikte: 1,30g/ml
Lees meer.
Deze traditioneel bereide dressing met als ingrediënten druivenmost en 10 jaar op verschillende houten vaten gerijpte wijnazijn, wordt vakkundig samengesteld. Hierdoor ontstaat een bijzonder smaakvolle dressing die wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid en body. Door de gebruikmaking van verschillende houten vaten, worden de geuren en aroma's tijdens het rijpingsproces steeds intenser wat het product naarmate het langer is gerijpt steeds karakteristieker en kostbaar maakt.
De Condimento Antico N° 10 heeft een dikte van 130g/ml.
Deze dressing is perfect bij gemende salades, geroosterd vlees, pizza's, fruitsalades en bij ijs. Perfect om iedere bord te decoreren.
Over de producent, Famiglia Fiorini:
De oorsprong van Acetaia Cazzola en Fiorini gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, 1919 om precies te zijn. Het bedrijf heeft altijd authentieke balsamicoazijn uit Modena geproduceerd in lijn met de traditionele kennis en productiemethodes. Met het gebruik van de druiven van het familiedomein Fiorini, (producent van traditionele balsamicoazijn van Modena DOP en Emiliaanse wijnen sinds 1919) slaagt het bedrijf erin om een volledige "controle van de toeleveringsketen" te behouden, waarbij de druiven het belangrijkste bestanddeel zijn.
De Balsamico Azijnen DOP en IGP, gerijpt en verfijnd voldoen het merk "Famiglia Fiorini" aan de hoogste kwaliteitsnormen en weerspiegelen ze de sterke passie en jarenlange ervaring in het produceren van traditionele Aceto Balsamico producten. Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer. Het assortiment bestaat uit Balsamico Azijn van Modena I.G.P., DOP, dressings en crèmes op basis van Balsamico Azijn van Modena I.G.P. en wijnazijn.
Het bedrijf is IFS Higher gecertificeerd, wat betekent dat er een sprake is van een aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid. Er geproduceerd wordt met duidelijke werkinstructies waardoor kans op fouten aanzienlijk verminderd. IFS is ook erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI).