Fileja Calabarese pasta gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 11- 12 minuten
Een soort pasta uit de provincie Vibo Valentia, Calabrië, Zuid Italië
Lees meer.
Fileja is een soort pasta typisch uit de provincie Vibo Valentia, Calabrië. Ze zijn gemaakt van griesmeel van harde tarwe en water en worden bereid door een vel pasta om een dunne stok te wikkelen, waardoor een holle buis ontstaat van ongeveer 20 cm lang.
Fileja Calabarese pasta is een pastasoort die erg goed past bij de meeste pastagerechten en sauzen. Door de speciale vorm kruipt de saus als het ware in de pasta. Hierdoor worden pasta en saus een mooi geheel en nog lekkerder. Een tomatensaus is hierbij wel zeker een aanrader.
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten.
Kooktijd:
De kooktijd van de Fileja Calabarese pasta is 11-12 minuten. Fileja Calabarese pasta laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Fileja Calabarese pasta is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.