Fileja 3 kleurenpasta is gemaakt van 100% Italiaans durum tarwe griesmeel, (chilipoeder, spinazie) en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 11- 12 minuten
Van oorsprong een pastasoort uit de provincie Vibo Valentia, Calabrië
Lees meer.
Fileja is een soort pasta typisch uit de provincie Vibo Valentia, Calabrië. Ze zijn gemaakt van griesmeel van harde tarwe en water en worden bereid door een vel pasta om een dunne stok te wikkelen, waardoor een holle buis ontstaat van ongeveer 20 cm lang
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel, 2% chilipoeder, 2% spinazie en water
Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Fileja pasta is 11- 12 minuten. Fileja laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Fileja is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.
Over Pastificio Astorini Pasta
Een pakket Pasta Astorino vertelt de sfeer, de typischheid, de boerentraditie en de smaken uit het verleden en een stukje van Calabrische en Italiaanse gedachtegoed
Pastificio Astrino komt uit het agrarisch gebied in Calabrië, waar men nog rijk is aan allerlei familietradities.
Pasta maken is een kunst. Deze kunst is ontstaan en ontwikkeld in de landelijke omgeving van Crotone. Een goed klimaat en vruchtbare grond zijn een van de belangrijkste ingrediënten. Deze streek wordt gekenmerkt door wijngaarden, olijfboomgaarden, bossen en graanvelden en water. Allemaal ideale omstandigheden voor het produceren van uitstekend graan.
Het gebruik van griesmeel van harde tarwe en het vakmanschap zijn de basiselementen die zorgen voor de beste kwaliteit van zowel verse als gedroogde pasta.
Door de combinatie van technologie en familietradities ontstonden typische streekproducten. Zoals de Macaroni met de beugel en de Cavatelli
In de loop der jaren hebben andere formaten, welkte typisch zijn voor ander Italiaanse regio’s, zijn intrede gedaan. Denk aan strozzapreti, fileja, trofie en orecchiette.