Deze Taggiasca-olijfolie is geurig en heeft een delicate smaak en is ideaal voor wie niet van intense smaken houdt. Zacht van smaak.
De Mosto Oro is ideaal voor het bereiden van de meest verfijnde gerechten, en in het bijzonder vis.
Inhoud: 250 ml
Lees meer.
Van de beste Taggiasca-olijven, zorgvuldig geselecteerd en geperst.
Extra vierge olijfolie
Italiaanse olie, 100% Taggiasca-olijven – Koud geëxtraheerd
De Extra Vierge olijfolie “Mosto Oro” wordt geproduceerd van de beste kwaliteit “Taggiasca” olijven, een cultivar die typisch is voor West-Ligurië, met de hand geoogst van de herfst tot februari – maart bij maximale rijping en onmiddellijk koud geperst.
De “Mosto Oro” is een voorbeeld van de typische kenmerken van Taggiasco Extra Vierge olijfolie, geproduceerd zonder concessies te doen aan de kwaliteit. In het bijzonder voert onze fabriek een tweefasige olie-extractie uit, waardoor we oliën kunnen verkrijgen die relatief rijker zijn aan polyfenolen en daardoor voller van smaak en geuriger.
“Mosto” betekent ongefilterd, en in feite wordt de olie gebotteld zoals ze uit de molen komt, zonder enige vorm van behandeling, na een periode van natuurlijke decantatie.
Gebruik
Al onze Taggiasca-olijfolie is geurig en heeft een delicate smaak en is ideaal voor wie niet van intense smaken houdt.
De Mosto Oro is ideaal voor het bereiden van de meest verfijnde gerechten, en in het bijzonder vis.
Ideaal voor: Afwerking van gebakken vis, bresaola, rucola en parmezaanvlokken, carpaccio van rauwe vis, afwerking van garnalen, scampi's en andere schaaldieren, bereiding van de pesto, kruiden van mozzarella
Bewaarinstructies:
Extra vierge olijfolie moet uit de buurt van directe lichtbronnen worden bewaard, omdat licht het natuurlijke fenomeen van oxidatie enorm versnelt. In dit geval zorgt de verpakte fles voor een totale bescherming tegen licht voor een beter behoud van de sensorische eigenschappen van het product.