Mosto Classico” is een delicate, fruitige olie, waardoor het een uitstekende keuze is voor het bereiden van zowel groenten en salades, als voor meer delicate gerechten.
In een elegante fles, verpakt in groene aluminiumfolie
Inhoud: 250 ml
Lees meer.
Voor wie van delicate smaken houdt
De Italiaanse Extra Vierge Olijfolie “Mosto Classico” is een delicate Italiaanse extra vierge olijfolie.
De Calvi Extra Vierge Olijfolie “Mosto Classico” is de eerste koude persing van een selectie kwaliteitsolijven in de eerste maanden van het oogstseizoen.
“Mosto Classico” wordt “mosto” gebotteld (ongefilterd, waardoor het een kenmerkende troebel-opaalachtige kleur krijgt), precies zoals het uit de molen komt na een periode van natuurlijke decantatie.
“Mosto Classico” wordt geleverd in een elegante fles, verpakt in groene aluminiumfolie.
Gebruik
“Mosto Classico” is een delicate, fruitige olie, waardoor het een uitstekende keuze is voor het bereiden van zowel groenten en salades, als voor meer delicate gerechten.
Zoals: Bresaola, rucola en parmezaanvlokken, carpaccio, condiglione (Ligurische Tomatensalade), op gekookte bonen met een snufje zwarte peper, Sauzen als finishing touch, besprenkelen van mozzarella, soepen, gestoomde groenten.
Bewaarinstructies:
Extra vierge olijfolie moet uit de buurt van directe lichtbronnen worden bewaard, omdat licht het natuurlijke fenomeen van oxidatie enorm versnelt. In dit geval zorgt de verpakte fles voor een totale bescherming tegen licht voor een beter behoud van de sensorische eigenschappen van het product.
Langdurige blootstelling aan hitte heeft ook een negatief effect op de olie, ook al is deze minder schadelijk dan licht. Wij raden u daarom aan dit product op een koele plaats, uit de buurt van warmtebronnen, te bewaren.
Verwerking: Koud geëxtraheerd
Intensiteit: zacht
Herkomst: Verkregen van olijven geoogst en geperst in Italië
Ideaal voor: Bresaola, rucola en parmezaanvlokken, Carpaccio van rauw vlees, Condiglione (Ligurische Tomatensalade), Op gekookte bonen met een snufje zwarte peper, Sauzen als finishing touch, Kruiden van mozzarella, Soepen, Stoomgekookte groenten