Monocultivar nocellara Salvatore Cutrera is een speciale selectie extra vierge olie
Medium tot licht fruitig aroma met een intense smaak
Perfect bij carpaccio van zalm, voorgerechten met tomaten, gegrilde vis en gegrild wit vlees
Inhoud 500 ml
Lees meer.
Nocellara Salvatore Cutrera is een speciale selectie extra vierge olie, geproduceerd uit Nocellara-olijven afkomstig uit de olijfgaarden van de familie Cutrera, op een paar honderd meter van de oliemolen.
Het is een medium fruitige smaak met een intense smaak, ideaal voor gerechten en speciale gelegenheden. Perfect bij carpaccio van zalm, voorgerechten met tomaten, gegrilde vis en gegrild wit vlees.
Nocellara Salvatore Cutrera wordt geproduceerd uit de olijven van deze typisch Siciliaanse variëteit, Nocellara, die overheerst in het Iblei-gebergte. De plant is zeer goed bestand tegen wind, kou, droogte en gedijt zelfs op grote hoogte, tot 1000 meter boven zeeniveau. Het is rustiek en krachtig en de vruchten zijn groot en asymmetrisch van vorm, met een goede verhouding tussen vruchtvlees en pit.
De extra vierge olie verkregen uit de Nocellara-variëteit van deze olijfgaarden heeft een medium tot licht fruitig aroma, met tonen van groene tomaat, vers gemaaid gras en artisjok. In de mond is het intens, met een gevoel van bitterheid en aanhoudende kruidigheid. Onze freeswerkzaamheden garanderen de juiste balans tussen al deze componenten.
De kwaliteit van onze Nocellara Salvatore Cutrera ontstaat in het veld, maar wordt verfijnd in de oliemolen dankzij het onophoudelijke onderzoekswerk. Door studie en ervaring te combineren, is er in feite een innovatief systeem gecreëerd waarmee u elk afzonderlijk proces van de productie-installatie kunt instellen en dus beheren op basis van een (geheim) "recept", gepersonaliseerd per cultivar, herkomst en rijpheidstoestand. Zo wordt de organoleptische eigenschappen van elke olijvensoort gestandaardiseerd en verbeterd.