Mille: Olijfolie van niet gecultiveerde olijven, rijk aan polyfenolen (het gezonde deel van olijfolie)
Fris en zeer intens fruitig geur
Volle smaak met een uitgesproken en aanhoudende bitterheid en kruidigheid
Inhoud: 500 ml.
Lees meer.
Mille: Olijfolie van niet gecultiveerde olijven, rijk aan polyfenolen
Mille di Frantoi Cutrera wordt geproduceerd uit eeuwenoude wilde olijfstruiken die spontaan groeien aan de oevers van beken, op 450 meter boven de zeespiegel, in het Iblei-gebergte (zuidoosten van Sicilië). Het heeft een zeer hoog gehalte aan polyfenolen, stoffen met nutraceutische eigenschappen.
Extra Vierge Olijfolie van topkwaliteit: niet alleen aan tafel
Een paar druppels op peulvruchtensoepen of in dips zorgen voor een explosie van smaken. Het kan ook worden gebruikt als hydraterende olie op gezicht en lichaam.
Ondanks de lage opbrengst heeft het persen van de niet gecultiveerde olijven heeft olijfolie een veel hoger gehalte aan natuurlijke antioxidanten dan andere oliën, vooral fenolverbindingen en vitamine E.
Er zijn zelfs talloze toepassingen. In de keuken kan het worden beschouwd als een echt nutraceutisch middel, dat wil zeggen een voedzaam voedingsmiddel met gezonde eigenschappen. Maar het wordt ook aanbevolen voor cosmetisch gebruik, bijvoorbeeld als verzachtende en voedende substantie voor de huid met anti-aging eigenschappen. Het gebruik ervan wordt zelfs aanbevolen bij reumatische pijn en als antisepticum.
Oogst: Handmatig plukken. Van 1 tot 10 oktober.
Extractie: Enkel mechanisch, in een oliemolen van de nieuwste generatie met continue cyclus 4.0 technologie, tweefasige extractie, zonder toevoeging van water en op een gecontroleerde “koude” temperatuur (max. 27 graden)
Kleur: Zeer intens groen
Geur: Fris en zeer intens fruitig, met tonen van groene amandel, distel, vers wild gras, vers gemaaid gras, witlof en verse aromatische kruiden.
Smaak: Volle smaak met een uitgesproken en aanhoudende bitterheid en kruidigheid, aanwezigheid van kruidachtige tonen, cichorei en amandel keren terug in de mond.
Gebruik:Een paar druppels in soepen, Als dressing voor groenten in combinatie met balsamicoazijn. Als hydraterende olie op gezicht en lichaam (vanwege het zeer hoge polyfenolgehalte)
Ingrediënten: 100% extra vierge olijfolie