100% Biologische Siciliaanse extra vierge olijfolie met predicaat IGP Sicilië
De olijfolie is fruitige olie, met hints van tomaat en groene amandelen. Zoete smaak met vage tonen van bitterheid en kruidigheid.
Inhoud: 500 ml
Lees meer.
De keuze voor een IGP Sicilia extra vierge olijfolie betekent genieten van een olijfolie geproduceerd volgens strikte specificaties, maar ook een garantie voor een hoge kwaliteit en de tradities van Sicilië.
Het hele proces wordt onderworpen aan strikte controles die het verloop van de olijf volgt vóór de oogst en gedurende het gehele productieproces. De extra vierge olijfolie IGP Sicilie Mille 900 wordt geproduceerd volgens disciplinaire IGP regels.
Alleen dan mag het het IGP predicaat voeren.
Enkele weetjes:
De olijfgaard staat 560- 600 meter boven zeeniveau
De oogsttijd: begin november t/m 10 december
De oogsttechniek:handmatig
De persing: koude extractie
Uiterlijk: Groen met goudgele accenten
Door het gebruik van de biologische ingrediënten, zorgt ervoor dat de olie vrij is van additieven en kunstmatige conserveermiddelen.
Over Olio Diliberto
De extra vierge olijfolie van Olio Dilberto is een Siciliaanse olijfolie die de al meer dan ultra honderdjarige geschiedenis vertelt van het producerende land Sicilië. Het gaat hier om de rijke aroma's, de bijzonder fruitige smaak van de olijven waar met grote toewijding voor wordt gezorgd.
In het productieproces vindt de selectie van de olijven handmatig plaats tot aan de extractie. Deze vindt uitsluitend koud (onder de 27º) plaats. Hierdoor is de maximale kwaliteit gegarandeerd voor de 100% Siciliaanse extra vierge olijfolie.