Pistache crème van Italiaanse pistachenoten uit Bronte "Bronte DOP"
Volle zoete pistachesmaak
Te gebruiken bij het ontbijt bereiding van taart en cake of bij het ijs dessert
Inhoud: 200 gram
Lees meer.
Deze overheerlijk pistache crème wordt gemaakt van Italiaanse pistache noten uit Bronte, vandaar ook het DOP label. Een traditionele lekkernij gemaakt van de beste pistachenoten en een ware traktatie. Ervaar de volle zoete smaak van pistache!
Net zoals al onze producten: ZONDER palmolie
Inhoud | 200 gram |
Ingrediënten | pistache (30%), suiker, plantaardige oliën, magere melkpoeder, melkeiwit, zonnebloem lecithine |
Gebruik | op brood, als vulling van taart, cake en koek, bij ijs of gewoon lepelen uit het potje |
Met deze pistache crème verrast uw gasten en uzelf. Het is bereid met de beste pistachenoten uit Italië. Het heeft een unieke smaak waar de zoete pistache zacht en vol naar boven komt. Een echte traktatie! Het is een volle crème met een hoge concentratie pistache en heeft dus veel smaak en geur. Om dat pistache erg voedzaam is geeft het ook nog eens veel energie! Pistache is een plant die afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied. De Arabieren zorgden lang geleden voor de verspreiding op Sicilië. De Bronte pistache staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt wereldwijd gewaardeerd. Dit komt dankzij de kwaliteit van de planten en de omgeving, zoals het ideale klimaat, de lavagrond, de hoogte (de bomen groeien op zon 400 - 700 meter boven zeespiegel) en gunstige temperaturen.
Heerlijk vol van smaak
Gezond en voedzaam
Ideale vulling voor gebak
Pistache crème wordt door de Sicilianen vooral gebruikt bij het ontbijt. En heel eenvoudig, dus gewoon op een broodje en in croissants. Uiteraard kunnen de creatievelingen er nog veel meer mee. Wat te denken als vulling van taarten, muffins, cake en koekjes. De Sicilianen gebruiken het ook in combinatie met ricotta bijvoorbeeld als vulling voor de befaamde cannoli. Pistachecrème is zo veelzijdig dat het ook perfect is te combineren met ijs en yoghurt, maar laten we eerlijk zijn het is gewoon heerlijk snoepgoed, dus ook lepelen uit het potje is toegestaan!
RECEPT PISTACHECAKE
Cake met pistachenoten en -crème
Benodigdheden:
- 6 eieren
- 250 gram suiker
- half zakje vanille bakpoeder
- honing
- bakboter
- 50 gram gehakte pistachenoten
- 180 gram pistache crème
Bereiding:
Klop de eidooiers met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg het mengsel samen met de helft van een zakje vanille bakpoeder, klop het geheel goed door. Beboter een bakblik en giet het mengsel in een voorverwarmde oven en bak het geheel op 150 graden gedurende 45 minuten. Haal hierna de cake uit de oven en snij het horizontaal en vul het met pistache crème. Besmeer hierna de bovenkant van de cake met een dun laagje honing. Verspreid de gehakte pistachenoten gelijkmatig over bovenkant. Laat de cake tot slot een poosje in de koelkast stijven voor het opdienen. Bon appetito!
Het is belangrijk om de crème droog en koel te bewaren. Na opening kan het potje het beste in de koelkast bewaard worden. Je kunt er dan nog weken van genieten. Maar ja, wie houden we voor de gek: dit is zo lekker daar kan je niet vanaf blijven. Tip: in de koelkast kan de crème wat hard worden. Laat het daarom eerst even op kamertemperatuur komen zodat het makkelijk smeerbaar is.