Pralines die doen denken aan de kleuren van de zon, de zomer en de smaak van de meest klassieke van onze lokale likeuren, Limoncello.
Glutenvrij
Zonder palmolie
Inhoud 100 gram
Lees meer.
Pralines die doen denken aan de kleuren van de zon, de zomer en de smaak van de meest klassieke van onze lokale likeuren, Limoncello. Knapperig van buiten. Mals van binnen, waarbij de chocolade langzaam plaats maakt voor het intense aroma van Siciliaanse citroenen.
Om keer op keer geprobeerd te worden.
Glutenvrij
Zonder palmolie
Inhoud 100 gram
Vandaag als gisteren
Onze productie van gesuikerde amandelen vindt, zoals oorspronkelijk, plaats in machines die "bassine" worden genoemd en waarin amandelen, hazelnoten of elke andere kern die met suiker moet worden bedekt, worden gerold. De term bassina komt uit de oudheid, toen er nog geen elektriciteit was en de gesuikerde amandelen werden gemaakt in hele grote en lage pannen die met touwen aan het plafond werden gehangen en met de hand werden gezwaaid.
De amandelen, bereid volgens traditioneel en geheim familierecept, worden gedrenkt in suikerstroop en vervolgens in deze pannen gedaan.
Door de rotatie wordt de suiker gelijkmatig verdeeld, terwijl een straal hete lucht deze droogt, waardoor het overtollige water verdampt en weer in vaste toestand wordt gebracht. Hier vormt zich het eerste dunne laagje zoetheid op de amandel. Een handeling die wordt herhaald tot een vooraf bepaalde dikte is verkregen, wat fundamenteel is voor de kwaliteit van de gesuikerde amandel zelf.
We maken gesuikerde amandelen, we produceren ze niet.
Gesuikerde amandelen van hoge kwaliteit, waarbij de dikte van de suiker erg dun is om de delicate smaak van de amandel niet te bedekken, waardoor de zachtheid intact blijft.
De zoektocht naar perfectie heeft ertoe geleid dat we alleen amandelen kiezen die afkomstig zijn uit Avola, een stad in het zuidoosten van Sicilië die een variëteit produceert, genaamd "Pizzuta di Avola", uniek in de wereld vanwege zijn vorm en smaak.
Allemaal met de hand gemaakt. Zoals ooit.