Conchiglioni pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwegriesmeel ( harde tarwe) en water.
Inhoud: 250 gram
Kooktijd 10-11 minuten
Gemaakt via een bronzen mal; pasta al bronzo
Van oorsprong uit de regio Campania
Lees meer.
Conchiglioni Rigati (grote gegroefde schelpen), afkomstig uit de regio Campania, zijn nu erg populair in heel Italië.
De ongebruikelijke grootte en schelpvorm maken deze pasta ideaal voor het aanhechten van sauzen en is dus een ideale vorm voor het bereiden van gevulde pastagerechten (al dan nier uit de oven), met vis- of vleessauzen.
Deze pasta kan niet alleen in de oven worden gebakken en gevuld, maar kan ook worden genoten met verse kruiden zoals lichte, lente-sauzen met mozzarella, tomaat en verse basilicum.
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Ingrediënten:
- 6 ons grote pastaschelpen, ongeveer 12-14 schelpen
- 2 kopjes los verpakte spinazie
- 1/2 pond rundergehakt
- 1 kopje marinarasaus
- 1 kopje geraspte geraspte mozzarella
- 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas, versnipperd
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1/2 kopje in blokjes gesneden uien
- 2 theelepels gehakte knoflook
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een grote pan 6 kopjes water en kook de schelpen al dente stijl (volgens de verpakking), voeg zout en peper naar smaak toe.
Terwijl de schelpen koken Verhit een grote pan of koekenpan. Voeg het gehakt toe (geen olie nodig) en bak 2-3 minuten bruin. Voeg de gehakte uien, knoflook, basilicum, oregano, tomatenpuree en zout + peper naar smaak toe. Laat 2 minuten sudderen, voeg dan de spinazie toe en laat nog 2 minuten sudderen.
Nadat de schelpen gaar zijn (pas op dat ze niet te gaar worden, want ze beginnen uit elkaar te vallen) en de vleessaus klaar is, doe je het mengsel in de schelpen als een eetlepel en de helft in elke schaal, leg ze in een ovenschaal van 13x19. Giet de marinarasaus erover, bestrooi met mozzarella en Parmezaanse kaas en kook gedurende 15 minuten op 200°.
Buon Appetito!