Pure chocolade gemengd met citrusvruchten uit Sicilië
Fris zoete smaak
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Lees meer.
Frisse combinatie van pure chocolade met citrusvruchten. Met de hand bereid volgens oud Azteeks recept. Een heerlijk friszoete traktatie. De sprankelende essentie van Siciliaanse citrus verfrist de klassieke chocoladereep
Modica citruschocolade is verfraaid met het aroma van sinaasappelen en citroenen die, met hun bruisende zachte en warme smaak van de chocolade verlevendigen. Dit aroma wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit de schil van puur Siciliaanse citrusvruchten. De tablet laat een aangenaam gevoel van frisheid achter in de mond en vormt een uitstekende gelegenheid om een maaltijd af te sluiten met een zoete en ontvettende toon.
Cacaomassa (min. 50%), rietsuiker, natuurlijk citrusfruitaroma (0,3%).
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.