Pure chocolade gemengd met zeezout
Unieke combinatie van zoet en zout
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Gluten- en lactose-vrij
Lees meer.
Bijzondere combinatie van pure chocolade en zeezout. Met de hand bereid volgens oud Azteeks recept. Een heerlijk kruidige traktatie. Het zoet en zout samen in deze reep, verbazen en veroveren.
Cacaomassa (min. 50%), rietsuiker, zout (0,3%).
De korrels vol zout contrasteren met die van suiker, die vaak intact blijven in de reep, zoals vereist door de koude verwerking van Modica-chocolade. Deze ogenschijnlijk bizarre mix geeft daarentegen aangename en ongelooflijke sensaties in de mond. Het door Luchino geselecteerde zout komt uit de historische zoutpannen van Trapani, op Sicilië, waar het nog steeds volgens traditie wordt geoogst. Een verrassende smaak voor een typische Siciliaanse chocoladereep.
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.