Pure chocolade gemengd met pittige pepertjes
Pittige zoete smaak
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Gluten- en lactose-vrij
Lees meer.
Kruidige, pittige combinatie van pure chocolade pittige pepertjes. Met de hand bereid volgens oud Azteeks recept. Een heerlijk kruidige traktatie. De kruidigheid van de pepertjes geeft smaak en pit aan de klassieke reep
Modica chocolade met chilipeper is een grote klassieker bij de productie van deze originele rauwe chocolade. Chilipeper werd traditioneel ook door de Zuid-Amerikaanse bevolking gebruikt als smaakstof voor chocolade. De door Luchino geselecteerde is Calabrisch (Calabrië is het thuisland van chilipeper). De chilipeperreep is een echte verrassing in de mond omdat de sterke smaak van de chocolade heel goed samengaat met de kruidigheid van de pepers.
Cacaomassa (min 50%), rietsuiker, chilipeper (0,3%).
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.