Pure chocolade met amandelen
De Siciliaanse amandelkorrel maakt de smaak van de chocolade intenser en kostbaarder
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Gluten- en lactose-vrij
Lees meer.
Bijzondere smaakcombinatie van pure chocolade Siciliaanse amandelen. Met de hand bereid volgens oud Azteeks recept. Een heerlijk kruidige traktatie. De Siciliaanse amandelkorrel maakt de smaak van de chocolade intenser en kostbaarder
Alleen Siciliaanse amandelen vormen de basis van deze bijzondere reep. De amandelen selecteert Luchino zorgvuldig bij haar lokale leveranciers. Het graan zorgt ervoor dat de volle smaak van het gedroogde fruit vrijkomt en de organoleptische eigenschappen ervan worden verbeterd. En rauwe chocolade, handgemaakt volgens traditioneel recept, is de ideale basis om de smaak van Siciliaanse amandelen te versterken. Deze tablet staat voor smakelijke en complete voeding.
Cacaomassa (min. 50%), rietsuiker, Siciliaanse amandelkorrels (6%).
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.