Zuivere modica chocolade van 85% cacao
Een zoete licht bittere smaak
Lekker bij het dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Lees meer.
Een ware delicatesse voor wie van bitter houdt. Volgens traditionele methoden bereid uit de tijd dat Modica onder Spaans bewind viel. Handgemaakte zuivere chocolade met maar liefst 85% cacao.
Ingrediënten | cacao (85%), suiker |
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.