Cavatelli pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe griesmeel (harde tarwe) en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 14- 15 minuten
Cavatelli pasta heeft zijn oorsprong in Molise, het zuiden van Italië
Lees meer.
Cavatelli zijn kleine, langwerpige pasta met een karakteristieke holle vorm. Ze behoren tot dezelfde familie als Orecchiette, die van de zogenaamde "strascinata" pasta.
Cavatelli ontstond in regio Molise, maar werd al snel populair in het zuiden van Italië, beginnend in de aangrenzende regio's Abruzzo, Puglia en Basilicata en tot Campanië en Sicilië.
Cavatelli is een kleine pastavorm met gebogen randen. De vorm lijkt sterk op conchiglie, maar is iets langer. Deze vorm is goed geschikt voor dikke sauzen, omdat de opening de sauzen op hun plaats houdt. Het past ook mooi bij vlees-, room-, zeevruchten- of groentesauzen.
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Deze pasta is een goede combinatie met Calabria Njuda. Een pittige Tomatensaus- Nudja Calabrië “Sugo pronto alla Nduja Calabrese”
.