Chocolade van cacao en peulen
Zoete smaak en rijk aan calcium en ijzers
Lekker bij het dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Deze chocolade is glutenvrij
Lees meer.
Heerlijke en gezonde carob chocolade. Carob wordt gemaakt van de peulen van de Johannesbroodboom. Carob is zoet en rijk aan calcium en ijzers.
Ingrediënten | gemalen carob peulen (50%), suiker |
Bereiding Modica Chocolade
De Italiaanse chocolade van Modica heeft een zwarte kleur met tinten van bruin en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 gr C. Dit geeft de chocolade een doffe kleur en laat het toe de suikers met het blote oog te kunnen zien. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, gember, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.