Cannelloni, ambachtelijk gemaakt van 100% Italiaans durum tarwegriesmeel (harde tarwe) en water
Kooktijden: 9- 10 min
Inhoud 250 gram
Lees meer.
Cannelloni is dankzij de grote afmetingen bijzonder geschikt om te worden gevuld met smakelijke mengsels op basis van vlees, of groente en ricotta. De meest gebruikte recepten voor Cannelloni zijn de ovenrecepten met lekkere vullingen en bedekt met een dun laagje tomaten- en bechamelsaus
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Voor ongeveer 6 personen
Voorbereiding en kooktijd: 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram spinazie
- extra vergine olijfolie
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken van 400 g kwaliteitspruimtomaatjes
- 1 laurierblad
- ½ bosje verse basilicum (15 g)
- ½ citroen
- 1 groot vrije-uitloop ei
- Parmezaanse kaas
- 250 gram ricotta
- 150 g cannelloni, ongeveer 14 tubes
- 2 x 125 g mozzarella bolletjes
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2.Doe de spinazie en een scheutje olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de nootmuskaat toe, breng op smaak met zeezout en zwarte peper, dek af. Doe de spinazie het in een kom en zet het opzij om een beetje af te koelen.
3. Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de ui zachtjes tot hij zacht is.
4. Knijp met je schone handen de tomaten erdoor en voeg de knoflook en het laurierblad toe. Pluk een paar blaadjes basilicum, rasp de schil van de halve citroen en laat dit 20 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
5. Druk het vocht uit de spinazie. Leg de spinazie op een plank zodat je hem in stukjes kunt snijden.
6. Klop het ei los en rasp 2 theelepels Parmezaanse kaas. Roer de ricotta, het ei en de Parmezaanse kaas door de spinazie Breng op smaak.
7. Plaats een spuitzak in een kan, vouw de randen over de rand en schep het spinaziemengsel erin. Spuit het mengsel in de cannelloni buisjes en leg deze in een ovenschaal van 20 x 25 cm.
8. Verdeel de tomatensaus over de cannelloni.
9. Pluk de overgebleven basilicumblaadjes en strooi het grootste deel over de tomatensaus.
10. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop, besprenkel met extra vergine olijfolie en breng op smaak.
Plaats in de oven en kook gedurende 35 tot 40 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de pasta gaar is (als de bovenkant te snel bruin wordt, bedek de schaal dan met folie).
Haal het uit de oven en laat het een paar minuten staan voordat je het serveert met de resterende basilicumblaadjes.
recept van Jamie Oliver