Busiata pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 7-8 minuten
Geperst in bronzen mallen - pasta al bronzo
Afkomstig uit de provincie Trapani, en typisch voor Calabrië en Sicilië
Lees meer.
Busiata is een pastasoort die lijkt op een lange macaroni, afkomstig uit de provincie Trapani, en typisch voor Calabrië en Sicilië.
Deze pastavorm ontleent de naam aan busa, het Siciliaanse woord voor de stengel van ampelodesmos mauritanicus, een lokaal kruid, dat wordt gebruikt om deze pasta vorm te geven zodat uiteindelijk de spiraalvorm ontstaat.
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Busiata pasta is 7- 8 minuten. Busiata laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Busiata is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.
Busiata is een gedraaide pastasoort, hierdoor vult de pasta zich met de pastasaus. Mede door de goede kwaliteit van de pasta, hecht de pastasaus zich goed aan de Busiata. Pasta Busiata al "pesto Trapanese" of juist Busiata "alla Norma" Verrukkelijke gerechten uit Sicilië.
Een pakket Pasta Astorino vertelt de sfeer, de typischheid, de boerentraditie en de smaken uit het verleden en een stukje van Calabrische en Italiaanse gedachtegoed
Pastificio Astrino komt uit het agrarisch gebied in Calabrië, waar men nog rijk is aan allerlei familietradities.
Pasta maken is een kunst. Deze kunst is ontstaan en ontwikkeld in de landelijke omgeving van Crotone. Een goed klimaat en vruchtbare grond. Deze streek wordt gekenmerkt door wijngaarden, olijfboomgaarden, bossen en graanvelden en een overvloed aan water. Allemaal ideale omstandigheden voor het produceren van uitstekend graan.
Het gebruik van griesmeel van harde tarwe en het vakmanschap zijn de basiselementen die zorgen voor de beste kwaliteit van zowel verse als gedroogde pasta.
Door de combinatie van technologie en familietradities ontstonden typische streekproducten. Zoals de Macaroni met de beugel en de Cavatelli
In de loop der jaren hebben andere formaten, welkte typisch zijn voor ander Italiaanse regio’s, zijn intrede gedaan. Denk aan strozzapreti, fileja, trofie en orecchiette.