Pastificio Ercoli
Een Historische pastafabriek sinds 1945
Pastificio Ercoli werd opgericht op 1 maart 1945 in Civitanova Marche, een bruisend stadje aan de kust en in de heuvels in het hart van de Adriatische Zee. De lente is in aantocht en Italië ontwaakt uit de nachtmerrie van de oorlog. De bevrijding lijkt dan ook binnen handbereik.
Er heerst een verlangen om op te bouwen en te herbouwen, om opnieuw de vreugde van het leven te ervaren. In deze sfeer van herstel begon het productieavontuur van Pasta Ercoli, dat snel een prominente plaats innam op de Italiaanse eettafels.
Het bewijs van goedheid
Zelfs een pasta die het resultaat is van meesterlijk vakmanschap kan niet adequaat worden beoordeeld zonder een rigoureuze "kooktest". Om deze reden heeft Ercoli haar recepten overgedragen aan de deskundige handen van chef-koks en kookinstructeurs. Het resultaat overtreft alle verwachtingen: zowel in de proeverij zonder toevoegingen, als in de meest inventieve creaties en de klassieke gerechten uit de regionale keuken.
Pastificio Ercoli:
Alleen Italiaanse grondstoffen van buitengewone hoge uitmuntendheid.
• Het beste 100% Italiaanse durum tarwegriesmeel met een hoog eiwitgehalte gelijk aan of groter dan 14%, om een elastische pasta te garanderen met een buitengewone consistentie.
• 100% Italiaanse verse eieren van scharrelkippen voor de eierpastalijn
Bereiding:
• Gebruik van Bronzen mallen
• Droogproces op een lage temperatuur en zeer langzame droging tot 28 uur