Nettis
Puglia, de zonnige regio in het zuiden van Italië, biedt de ideale locatie voor het produceren van uitstekende pasta. Hier heeft de "Pastificio del Colle", dankzij de winnende combinatie van traditie en ontwikkelde technologie, een leidende positie verworven onder de beste pastaproducenten in Italië.
Vito Nettis, huidige eigenaar van "Pastificio del Colle", is de kleinzoon van Vito Nettis senior, die begin jaren twintig diverse activiteiten op voedingsgebied begon zoals ijsproductie, zachte tarwemolen, bakkerij en pastafabriek.
Vakmanschap van De “Pastificio del Colle” geeft de voorkeur aan ambachtelijke productietechnieken, waarbij alleen geselecteerd griesmeel van durumtarwe van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt en het deeg handmatig wordt bewerkt of met behulp van bronzen stempels die de pasta gerimpeld maken, dus geschikt voor het bewaren van sauzen.
Mengen, kneden en tekenen
De grondstoffen (harde tarwegriesmeel en water) worden gemengd in hoeveelheden die variëren afhankelijk van het te produceren formaat en worden samen met gekleurde natuurlijke poeders verwerkt. Zodra deze fase is voltooid, wordt het deeg via een vijzel door de bronzen stempels geduwd, die de uiteindelijke vorm aan de pasta geven. Terwijl er voor de met de hand bewerkte formaten een lange handmatige procedure is om de pasta te bewerken totdat de speciale formaten zijn verkregen.
Drogen
De langzame droogfase bij lage temperatuur dient om het product te drogen, waardoor het alle organoleptische inhoud van het griesmeel behoudt. Het drogen gebeurt bij een temperatuur van ongeveer 38°, zodanig dat de hoeveelheid vocht kan worden verlaagd tot 12,50%. Na een bepaalde periode van stabilisatie is de pasta klaar om verpakt te worden.
De pasta wordt handmatig verpakt in een transparante zak.
Allen gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en geperst in bronzen mallen.