Leonardi di Giovanni - Aceto Balsamico di Modena I.G.P.
Acetaia Leonardi is een familiebedrijf op het platteland van Modena dat al decennialang bestaat. Het balsamico azijn wordt al sinds 4 generaties volgens onveranderde traditie gemaakt. Alle balsamico producten zijn gemaakt van ingrediënten uit de lokale wijngaarden rond de boerderij, zoals de typische Trebbiano druif en Lambrusco druif. Uit deze twee druiven wordt het gekookte druivensap, most, verkregen. Dit is het basisingrediënt voor alle balsamicoproducten die in de talrijke houten vaten rijpen op de zolders van de Acetaia. Dit oude azijn heeft een rijke geschiedenis, zo komt balsamico terug in oude geschriften waar het werd aangeboden als luxe cadeau aan edelen, koningen en intellectuelen. Ook werd het vaak opgenomen in bruidsschatten vanwege zijn geneeskrachtige en digestieve eigenschappen en het feit dat het werd gezien als afrodisiacum. Het label Don Giovanni is een complete collectie van balsamico producten speciaal ontworpen voor de culinaire liefhebbers. Het brede assortiment omvat traditionele balsamico van Modena D.O.P., balsamico van Modena I.G.P., crèmes, witte balsamico, saba en balsamico parels.