Casa Grazia
De geschiedenis van Casa Grazia begint al van ver. Het voedt zich met de liefde van een geweldig stel dat de passie en toewijding aan hun land deelt. Het was begin 1900 toen de familie Brunetti begon met het cultiveren van hun land. In de jaren 80 begon de productie van olijven en druiven. In het begin van de jaren 2000 trouwt Maria Grazia, dankzij de passie die haar wordt doorgegeven door haar man en levenspartner Gino Brunetti, en maakt ze zich het project eigen van het produceren en bottelen van authentieke, trotse en oprechte oliën en wijnen, ambassadeurs van deze glimp van Sicilië. Vanaf 2020 nam Emilio, de oudste zoon, met enthousiasme het roer en de leiding van de olijfboerderij over.
Casa Grazia is een familiebedrijf gevestigd op het zonovergoten eiland Sicilië, dat bekend staat om zijn eeuwenoude traditie van olijventeelt en de productie van hoogwaardige extra vierge olijfolie. Het bedrijf heeft diepe wortels in de Siciliaanse bodem en cultuur, met een passie voor duurzaamheid en eerbied voor de natuur.
In Gela, in het zonnige zuidoosten van Sicilië waar de provincies Caltanissetta en die van Ragusa samenkomen. Een plek waar de duinen van de zee, met het mediterrane struikgewas, de zeebries ontmoeten die zachtjes de olijfgaarden van Casa Grazia streelt. Een plek met unieke specifieke kenmerken op het gebied van biodiversiteit, flora, fauna en trekstromen van zeer zeldzame soorten.
De absolute hoofdrolspeler is de natuur die, rond het grootste zoutmeer aan de kust van Sicilië, ingevoegd in het op Bivière di Gela georiënteerde natuurreservaat, het ritme van de seizoenen markeert en een uniek microklimaat genereert waar de olijfgaarden het hele jaar door van genieten.
Het bedrijf
Het bedrijf heeft een oppervlakte van meer dan 550 hectare, waarvan ongeveer 70 hectare gewijd is aan eeuwenoude olijfgaarden, van gemiddelde leeftijd (20-50 jaar) en nieuw geplant. Binnen dit scenario cultiveert Casa Grazia, volgens de strikte voorschriften van de biologische landbouw, olijfbomen met unieke kenmerken die kenmerkend zijn voor een groot aantal cultivars, evenals klonen die al op Sicilië aankomen met de Griekse koloniën van de zesde eeuw voor Christus.
De hele boerderij is blootgesteld aan de westenwinden die de geuren van het mediterrane struikgewas overbrengen op alle groeiende gewassen (inclusief de olijfboom), waardoor alle producten en dus ook de olie een uniek karakter krijgen.
Vanuit het oogpunt van de structuur van de bodem, diversifieert het hele bedrijf met uitzicht op de zee zijn bodems van voornamelijk zandgronden tot overwegend kleiachtige bodems.
Deze voorwaarde, die uniek is, maakt geleidelijke rijpingsprocessen mogelijk, waardoor hoge, gestandaardiseerde en hoogwaardige kwaliteitsniveaus kunnen worden bereikt.
Met Casa Grazia brengt u een stukje Siciliaanse traditie in huis, waarin de passie voor de natuur, vakmanschap en gastronomische perfectie samenkomen in elke druppel olijfolie.