Over Pastificio Astorino Pasta
Een pak Astorino pasta vertelt de sfeer, de typischheid, de boerentraditie en de smaken uit het verleden en een stukje van Calabrische en Italiaanse gedachtegoed.
Pastificio Astorino ligt in het agrarisch gebied in Calabrië, waar men nog rijk is aan allerlei familietradities. Al 80 jaar lang maakt Pastificio Astorino hier pasta met liefde en de beste ingrediënten.
Pasta maken is een kunst. Deze kunst is ontstaan en ontwikkeld in de landelijke omgeving van Crotone. Een goed klimaat en vruchtbare grond. Deze streek wordt gekenmerkt door wijngaarden, olijfboomgaarden, bossen en graanvelden en een overvloed aan water. Allemaal ideale omstandigheden voor het produceren van uitstekend graan.
Het gebruik van griesmeel van harde tarwe en het vakmanschap zijn de basiselementen die zorgen voor de beste kwaliteit van zowel verse als gedroogde pasta.
Het assortiment van Pastificio Astorino bestaat uit een grote diversiteit van verschillende soorten en vormen pasta's van de verschillende streken van Italië. Al deze pasta's zijn gemaakt van 100% Italiaans durum tarwe waardoor de pasta een goede consistentie heeft en heerlijk smaakt.