Italiaanse Paté en Patè
Paté is de naam voor een vleesproduct waarin lever is gebruikt. De klassieke methode van bereiding van paté is het vermalen en vermengen van de lever met andere ingrediënten. (Spek of vet wordt in ieder geval gebruikt.) Met name kippenleverpaté met truffel wordt beschouwd als een culinair hoogstandje, en kan geserveerd worden op een geroosterd stokbroodje met een zoete marmelade of confituur. Of als lepel-amuse.
Onze patè's laten zich het beste vertalen als tapenade. Het zijn smeerseltjes bereid met lokale ingrediënten (zeer fijngehakt) uit verschillende gebieden. Proef bijvoorbeeld eens de patè met wilde venkel, zwarte truffel de bekende olijventapenades of de Pesto Etna, deze laatste is eigenlijk een pesto maar superlekker op een crostini of stokbroodje. Elke patè heeft een krachtige smaak want alleen de beste ingrediënten worden gebruikt om een heerlijk smakend mengsel te maken. Probeer ze op bruschetta en broodjes of als ingrediënt voor een bijzondere maaltijd.
Wilt u advies voor een heerlijke borrelplank? Mail of bel ons, wij helpen u graag met de samenstelling.