Een typische Toscaans gerecht. Robollita is misschien wel de bekendste soep uit de Toscaanse traditie.
Het wordt bereid met slecht een aantal ingrediënten: Zwarte kool, bonen een aardappelen en brood
580 gram
Lees meer.
Deze Robollita is misschien wel de bekendste soep uit de Toscaanse traditie. Een soort plantaardige minestrone met brood.
Het is bereid met zeer simpele ingrediënten zoals kool, bonen, aardappelen; deze ingrediënten vertegenwoordigden in het verleden vaak de enige bron van levensonderhoud die beschikbaar was voor de Toscaanse boeren en dit is de reden waarom, met de verbeeldingskracht die onze mensen kenmerkt, door de generaties heen zo’n delicaat recept is ontwikkeld, ondanks dat het gebaseerd was op zulk eenvoudig voedsel.
Bovendien leende deze soep zich uitstekend om de volgende dag geserveerd te worden, waarbij rijst of brood werd toegevoegd om de ribollita te maken. In deze versie zijn de ingrediënten allemaal afkomstig uit de biologische landbouw; we raden aan een scheutje extra vergine olijfolie en naar smaak een beetje verse ui toe te voegen.
Inhoud: 540 gram, genoeg voor 2 tot 3 personen
Over Toscana in Tavola
Sinds 1997 onderscheidt het inmiddels bekende merk TOSCANA IN TAVOLA het topassortiment van ambachtelijke productie in Castellina Marittima, provincie Pisa. Alle producten worden altijd volledig natuurlijk geproduceerd, verpakt in glazen potten, bereid zoals u dat thuis zou doen door een team van professionele koks en gecontroleerd volgens strenge kwaliteitsnormen. Bovendien hebben we sinds 2006 enkele BIO-producten ontwikkeld, gemaakt van zowel plantaardige als vleesingrediënten uit gecertificeerde biologische landbouw. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt alles verkregen met alleen schone elektriciteit, afkomstig van 100% hernieuwbare bronnen. De nieuwe uitdaging die we met enthousiasme hebben besloten aan te gaan, wordt vertegenwoordigd door de zogenaamde „korte toeleveringsketen”: naast de productie die altijd volledig in Toscane heeft gelegen en het voortdurende onderzoek naar en heropleving van oude traditionele Toscaanse recepten, verhogen we geleidelijk het gebruik van lokale grondstoffen; op deze manier hopen we de authenticiteit van onze smaken verder te versterken en de economie van het prachtige gebied waartoe we behoren te helpen.