Eeuwenoud traditioneel recept van de bekende Toscaanse vleesragout.
Ingrediënten: rundergehakt en varkensvlees afkomstig van biologische landbouw van kleine boerderijen uit de omgeving.
Heerlijk met tagliatelle pasta of op een crostini
Inhoud: 210 gra
Lees meer.
De volledig Toscaanse passie voor de aangenaam scherpe smaak van kippenlever, maar ook heerlijk als voorgerecht op een crostini. De traditie komt ook naar voren in het recept voor de traditionele vleesragout; naast „groot” rundergehakt en varkensvlees voegden de grootmoeders zelfs een beetje „bitterheid” toe die typerend is voor de lever. Toscana in Tavola maakt dit eeuwenoude traditionele recept opnieuw door het aan te bieden met ingrediënten die volledig afkomstig zijn van biologische landbouw; daarnaast gebruiken ze rundvlees van kleine boerderijen in de directe regio, waardoor ook controle kan worden gehouden op de aan methodologieën die in de loop van de tijd zijn overgeleverd en die op grote boerderijen echt onmogelijk te onderhouden zijn. Kortom, klein is mooi!
Combineert fantastisch met een stevige Italiaanse rode wijn.
Gebruik: Heerlijk met tagliatelle pasta of op een crostini
Inhoud: 210 gram, genoeg voor een hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen
Over Toscana in Tavola
Sinds 1997 onderscheidt het inmiddels bekende merk TOSCANA IN TAVOLA het topassortiment van ambachtelijke productie in Castellina Marittima, provincie Pisa. Alle producten worden altijd volledig natuurlijk geproduceerd, verpakt in glazen potten, bereid zoals u dat thuis zou doen door een team van professionele koks en gecontroleerd volgens strenge kwaliteitsnormen. Bovendien hebben we sinds 2006 enkele BIO-producten ontwikkeld, gemaakt van zowel plantaardige als vleesingrediënten uit gecertificeerde biologische landbouw. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt alles verkregen met alleen schone elektriciteit, afkomstig van 100% hernieuwbare bronnen. De nieuwe uitdaging die we met enthousiasme hebben besloten aan te gaan, wordt vertegenwoordigd door de zogenaamde „korte toeleveringsketen”: naast de productie die altijd volledig in Toscane heeft gelegen en het voortdurende onderzoek naar en heropleving van oude traditionele Toscaanse recepten, verhogen we geleidelijk het gebruik van lokale grondstoffen; op deze manier hopen we de authenticiteit van onze smaken verder te versterken en de economie van het prachtige gebied waartoe we behoren te helpen.