Pure chocolade met 85% cacao
Single origin cacao Tanzania 85% en stevia: zoetheid met laag caloriegehalte
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 60 gram
Lees meer.
Tanzaniaanse Chocolade 85% – Stevia
Single origin cacao Tanzania 85% en stevia: zoetheid met laag caloriegehalte
Deze speciale versie van chocolade combineert een fijne variëteit aan single-origin cacao uit Tanzania en stevia, een natuurlijke en gezonde zoetstof. Stevia heeft een zoetkracht die 300 keer groter is dan die van suiker en daarnaast veel minerale zouten en vitamines (vooral C en A). Deze reep is dus ideaal voor wie wil genieten van chocolade, maar zijn calorie-inname zoveel mogelijk wil beperken.
Single origin Tanzania cacaomassa (min 85%)*, stevia 15%
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.