Ecuador Chocolade 75% – Italiaanse Spirulina
Single origin Ecuador cacao 75% en Italiaanse spirulina-algen: super smaak en voeding
Lekker bij als dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 60 gram
Lees meer.
Ecuardor Chocolade 75% cacao
Single origin Ecuador cacao 75% en Italiaanse spirulina-algen: super smaak en voeding
Deze speciale versie van chocolade combineert een fijne variëteit aan single-origin cacao uit Ecuador en de kostbare spirulina-algen, die als een echt superfood worden beschouwd. Het door Luchino geselecteerde zeewier is rijk aan minerale zouten, vitamines en eiwitten en wordt geteeld in Italië en is een waardevolle voedingsondersteuning voor volwassenen en kinderen. De aanwezigheid van 75% cacao maakt deze tablet tot een gezondheidsbondgenoot, zelfs voor degenen die een caloriearm dieet volgen.
Single origin Ecuador cacaomassa (min. 75%), rietsuiker 22%*, spirulinapoeder 3%*.
Over Luchino:
In de ambachtelijke chocoladewinkel van Luchino wordt de beroemde Modica-chocolade geproduceerd volgens de eeuwenoude traditie, met gecertificeerde ingrediënten van topkwaliteit en volgens de IGP-voorschriften (Beschermde Geografische Aanduiding).
De grondstof wordt volgens traditie koud verwerkt. Dit geeft de Modica-chocolade zijn bijzondere korreligheid en zorgt ervoor dat de voedings- en organoleptische eigenschappen van de cacaobonen intact/ongewijzigd blijven. Elke reep is veganistisch, glutenvrij en van nature rijk aan flavonoïden, kostbare antioxidanten.
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk. Niet zo heel gek dat steeds meer mensen "fan" worden van deze bijzondere chocolade.