Heerlijke zachte amandel crème
Zacht zoete amandelsmaak
Lekker op brood, bij croissants en voor bereiding van taart en cake
Inhoud 220 gram
Lees meer.
Deze amandelcrème is gemaakt van de beste kwaliteit witte amandelen. Zij vormen de basis voor deze heerlijke zachte zoete amandelcrème. De crème is gemaakt naar typisch Siciliaans recept en is naast een natuurlijke zoete lekkernij ook nog eens gezond!
Inhoud | 220 gram |
Ingrediënten | amandel (20%), suiker, plantaardige oliën,magere melkpoeder, melkeiwit, soja lecithine |
Gebruik | op brood, crêpes, cake, taart |
De witte amandelen die worden gebruikt voor deze heerlijke zoete delicatesse komen uit de regio Agrigento, in het zuiden van Sicilië. De glooiende heuvels in deze zuidelijke regio staan vol met prachtige amandelbomen boomgaarden. Het is een schitterend gezicht als de amandelbloesem zich laat zien in het voorjaar! Amandelen worden geoogst in de maand augustus en moeten daarna enkele maanden goed drogen voordat ze kunnen worden geconsumeerd. Deze amandelcrème is gemaakt van alleen de beste kwaliteit gemalen witte amandelen die reeds ontdaan zijn van het bruine vliesje. Hierdoor heeft de amandel crème geen bittere en droge smaak. Bovendien is de crème gemaakt van volledige gemalen amandelen en niet van het goedkopere pulp.
Amandelcrème houdt ook nog eens rekening met je gezondheid. De crème bevat namelijk geen transvetzuren, heeft geen chemische toevoegingen of bewerkingen ondergaan en heeft een zeer laag gehalte aan koolhydraten en is rijk aan vezels. Met zijn lage koolhydratengehalte past amandelcrème dan ook uitstekend in een gezond dieet.
Heerlijk op brood!
Unieke delicatesse uit Sicilië
Geschikt om te bakken
De amandelcrème past perfect bij het ontbijt, bijvoorbeeld op verschillende soorten brood, crackers of beschuit, maar u kunt deze crème ook gebruiken als vulling bij het maken van allerlei soorten cakes, taarten, koekjes en desserts.
RECEPT
Italiaanse crostatataart met amandelcrème
De crostata is een typisch Italiaanse taart met een krokante bodem (pasta frolla of zanddeeg), meestal gevuld met een laag confituur. Deze variant is echter gemaakt met amandelcrème vulling. Presenteer de crostata als ontbijt of als tussendoortje bij de koffie of thee.
Benodigdheden:
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 90 gram boter
- 100 gram suiker
- zest (schilletje, ALLEEN het gele) van 1 (liefst onbespoten) citroen
- 1 theelepel bakpoeder
- potje amandelcrème
Bereiding:
Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de suiker, boter, eieren, citroen zesde en de bakpoeder. Meng alles snel en vorm een bol. Rol de bol in vershoudfolie. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Leg het in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Doe er een ruime hoeveelheid amandelcrème op en smeer uit. Vorm met de rest van het deeg linten. Leg ze op de amandelcrème. Druk met de tanden van een vork langs de rand.
Bak de taart gedurende 40 minuten op 180 C. Bon appetito!
Bewaar de crème op een koele, droge plek. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en voor gebruik even op kamertemperatuur laten komen, dan smeert de amandel creme beter.