Aceto Balsamico di Modena I.G.P. Zoet en zeer aromatisch
Minimaal 20 jaar gerijpt op verschillende vaten
Lekker bij oude kaas, carpaccio , aardbeien of frambozen desserts of salades
Inhoud: 100 ml
Lees meer.
Deze originele écht Italiaanse Aceto Balsamico van Giuseppe Giusti wordt geleverd in een fraaie fles van 100 ml. Deze Aceto Balsamico heeft tenminste 20 jaar gerijpt en is daarbij gelagerd op eeuwenoude, eikenhouten vaten. Al generaties lang wordt hier gewerkt met traditionele methodieken. Gebruik deze balsamico azijn bij koude en warme gerechten om de smaak van het gerecht te verdiepen en versterken.
Heerlijk als dip bij Parmiggiano Reggiano, een oude kaas, om carpaccio mee te besprenkelen, of met olijfolie zout en stokbrood als starter bij een Italiaanse maaltijd. Of een paar druppels op wat mooie aardbeien of frambozen, kortom, een topproduct van Giuseppe Giusti dat altijd in de smaak valt.
Qua smaak natuurlijk net iets beter dan de Aceto Balsamico van 12 jaar oud, maar dat leest u ook af in de prijs.
Wij vinden deze balsamico te kostbaar om er een simpele dressing mee te maken, daarvoor kunt u de voordelige, minder lang gerijpte, aceto balsamico gebruiken. Of u gebruikt de blanke aceto balsamico van Giuseppe Giusti
Dit is de échte Aceto Balsamico di Modena I.G.P., gemaakt van de Trebbiano druiven afkomstig uit Modena en gelagerd in Modena in de eeuwenoude vaten van Giuseppe Giusti.
Giusti heeft gedurende de eeuwen heen al vele vele prijzen gewonnen met hun Aceto Balsamico. Dit komt niet alleen door de (geheime) receptuur en de methodes van overheveling en opslag, maar de unieke en magische smaken zijn ook te danken aan eeuwenoude wijnvaten uit de jaren 1600, 1700 en 1800. Dit is het meest waardevolle bezit van deze Acetaia want deze antieke collectie van vaten doordrenken de kostbare azijn met een aroma en karakteristiek boeket en zijn een onbetaalbaar erfgoed.